ویدئوهای سایت

person
mimset instagram account
mimset telegram account
mimset namasha account
mimset aparat account

نقد و بررسی فیلم مرداد – August

دوشنبه, 29 بهمن, 1397
فیلم مرداد

فیلم مرداد با بازی مهتاب کرامتی و محمدرضا فروتن فیلمی کلیشه ای است که با یک داستان جنایی تریلرگونه ادامه پیدا کرده و پایان می پذیرد. در ادامه با ما همراه باشید.

به گزارش میم ست ، امروز می خواهیم به نقد و بررسی فیلم مرداد به نویسندگی و کارگردانی بهمن کامیار بپردازیم. این فیلم که ستارگانی همچون مهتاب کرامتی ، محمدرضا فروتن ، بهنوش بختیاری و اندیشه فولادوند را در لیست بازیگران خود دارد، در ششم تیرماه 1397 اکران خود را آغاز کرد و توانست به فروشی بالغ بر 111 میلیون تومان دست یابد. در ادامه با نقد و بررسی فیلم مرداد با میم ست همراه باشید.

هشدار! ادامه مطلب داستان فیلم مرداد را فاش (اسپویل) می کند!

فیلم مرداد

کلیشه اندر کلیشه! فیلم مرداد با انواع کلیشه های دیده شده در سه دهه اخیر شروع می شود.

سینمای ایران در سال‌ های اخیر آکنده از عجایب و شگفتی‌ های گوناگون بوده است. نه عجایب خوب و خرق عادات سینمایی که آفات و محدودیت ‌هایی که بروزشان در هر جای دیگر دنیا قطعاً بی‌ سابقه خواهد بود. بحث درباره فیلم مرداد از همین ‌جا آغاز می ‌شود.

کلیشه اندر کلیشه. فیلم شروع می ‌شود و با انواع کلیشه‌ های دیده شده در سینمای ایران طی سه دهه اخیر مواجه می‌ شویم؛ از زن نگرانی که بچه‌ دار نمی‌ شود (فیلم لیلا ، داریوش مهرجویی) و بابت رفتار شوهرش با همسایه به او شک دارد (فیلم چهارشنبه‌ سوری ، اصغر فرهادی) تا مرد دیوانه‌ ای که بی‌ دلیل ظن و گمان همسرش را علیه خود تحریک کرده و با او بدرفتاری می‌ کند. (فیلم شیفت شب ، نیکی کریمی) در قابل پیش‌ بینی‌ ترین شکل ممکن نقش این مرد بی‌ حوصله و خسته و درون‌ گرا را محمدرضا فروتن بر عهده دارد که نه انگیزه‌ ای برای حضور در فیلم و ایفای نقشش دارد و نه کاراکترش در فیلم واجد تعریف مشخصی می باشد.

از طرف دیگر بازی رعنا آزادی‌ ور هم با وجود تلاشی که برای جاگیری در نقش زن تنها از خود بروز می‌ دهد به علت فقدان مسیر مشخص در داستان و ناواضح بودن ویژگی‌ های زن، ابتر و ناقص می‌ ماند و منجر به شخصیت و شخصیت‌ پردازی نمی‌ شود.

فیلم مرداد

پنجاه دقیقه ی کلیشه ای ابتدای فیلم مرداد با یک خرده داستان جنایی تریلرگونه ادامه می یابد!

اما بدترین بخش ماجرا اینجا است که در یک فیلم هفتاد و پنج دقیقه‌ ای، پنجاه دقیقه ابتدایی داستان در همان وضعیت اولیه، بدون آنکه نقشه و چشم‌ اندازی برای داستان وجود داشته باشد، کش‌ و قوس بی‌ دلیل پیدا می‌ کند و تازه وقتی پیامد توجه به جزئیات حداقلی داستان، پیگیر وضعیت شخصیت‌ ها می‌ شویم، به ناگهان داستان از یک مجموعه کلیشه دیگر که البته در نسبت با بخش اول فیلم بی‌ ربط هستند، رونمایی می‌ کند؛ ماجرای پزشکان بی‌ مسئولیتی که برای منویات شخصی و مشکلات مالی، مسائل اخلاقی/حرفه‌ ای کار خود را زیر پا گذاشته و باعث نزدیک شدن زنی بی‌ گناه به مرگ، پیامد سقط بچه‌ اش با آمپول‌ های آلوده شده‌ اند!

تماشاگر انگشت‌ به‌ دهان و حیران در مواجهه با بخش پایانی فیلم از خود می‌ پرسد که این خرده داستان تریلرگونه جنایی چه ارتباطی با داستان زناشویی ابتدای فیلم و مسائل میان زن و شوهر دارد؟! راستش هیچ ارتباطی وجود ندارد و آشکار است که سازندگان فیلم مرداد بدون آنکه آگاه به سیر داستان‌ گویی فیلم خود باشند، همه‌ چیز را بداهه و شلخته و بی‌ توجه به نقشه و استراتژی پیش برده‌ اند. سؤال بعدی تماشاگر این است که چرا باید این‌همه بازیگر و عوامل فنی مطرح در این فیلم که فیلم‌ نامه مضحکی دارد، حضور به هم رسانند؟

فیلم مرداد

چرا باید این‌ همه بازیگر و عوامل فنی مطرح در  فیلم مرداد که فیلمنامه مضحکی دارد، حضور به هم رسانند؟!

جواب این سؤال اما به‌ سادگی پرسش قبلی نیست و منجر به "واترگیت" سینمای ایران خواهد شد ؛ مناسبات مالی غیر شفاف که خود را در قالب پول‌ شویی نشان می‌ دهد و به‌ واسطه پرداخت دستمزد بالا به عوامل حرفه‌ ای سینمای ایران، به دنبال بیلان‌ سازی فرهنگی برای افراد با اهداف سیاسی/اجتماعی است. در شکل کلی‌ تر علاوه بر نقد چنین فیلم‌ های ضعیف و بی‌ خاصیتی که نه دنیا دارند و نه آخرت ، باید به سراغ مافیا و بیماری‌ های مسلط اقتصادی در سینمای ایران رفت و درباره نقش دلال‌ گونه تهیه‌ کنندگان برای پولدار شدن عده‌ ای انسان ناشناخته و ناموجه به‌ عنوان سرمایه‌ گذار صحبت کرد.

فقط در چنین شرایط غیرطبیعی‌ ای است که فیلم‌ سازی همچون بهمن کامیار هر دو فیلم اولش را هم‌ زمان باهم (فیلم مرداد و فیلم در وجه حامل) به اکران در می‌ آورد و اساساً قبل از اینکه فیلم اولش دیده شود ، امکان ساخت فیلم دوم را برای خود فراهم کرده است. دو فیلمی که نه اعتبار هنری دارند و نه به فروش متوسطی دست یافتند.

منبع: نماوا

نظر شما در مورد عوامل، داستان، نحوه نقش آفرینی بازیگران و کیفیت ساخت فیلم مرداد چیست؟ 

نظرات ارزشمند خود را در پایین مطلب با ما و دیگر علاقه مندان به اشتراک بگذارید. برای مشاهده تصاویر و پوسترها روی آنها کلیک کنید. 

فیلم مرداد فیلم مرداد

تبلیغ 1
تبلیغ 2
تبلیغ 3
تبلیغ 4

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

دیدگاه ها
    دیدگاهی پیدا نشد! اولین نفری باشید که در این نوشته نظر می دهید.
We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications